Béasse...chlapec, který, hledíce do chřtánu nemesis disciplinačních mechanismů, si dokázal zachovat svobodu ducha, vůli a odhodlání nepřijmout ničí nadvládu...při soudním přelíčení, jež ho mělo na příští dva roky uvrhnout do vězení, se ve třinácti letech nepodvolil a narušil trajektorie všech siločar chystajících se ho obepnout a podřídit kázni...jemu i všem ostatním, kteří/ré se nehodlají podvolit a přijmout nadvládu, je věnován tento blog...

sobota 7. února 2009

počítadlo a...další čtení



Dvě velmi krátké informace:

1) Dnes bylo přidáno počítadlo; další apel pro všechny, kdo by chtěli/y přispívat - teď budete načítáni/y...

2) Internet je jedno velké skladiště, v haraburdí jsem narazil na dva naprosto nečekané úlovky stran čtení: nakladatelství Pavel Mervart a Výzkumy subjektivity od Husserla k Foucaultovi. Brzy se pokusím o knize poreferovat blíže, ukořistil jsem čerstvý exemplář z knihovny CMTF. Ad hoc k minulé zprávě, kde jsem se zmínil o Žižekovi - Podkova nade dveřmi, komukoliv, kdo by měl podrobnější informace o obsahu tohoto výboru - nebojte se a napište příspěvek!
Třetí do počtu je mimo aktuální tituly, ale o to cennější: Gilles Deleuze: Rokovania 1972 - 1990 a nakl. Archa - nynější slovenský Kalligram. Bohužel, v nabídce už kniha není, ale v jednom knihkupectví jsem tento zásadní soubor rozhovorů a kratších textů nečekaně objevil a pořídil...nyní text prolézám!

béasse

Žádné komentáře: